Csákvár

Csákvár Emlékház – Vértes Múzeum

vertes_muzeum_1

A Vértes fővárosában található csákvári emlékház állandó és időszaki kiállításain megtekinthetőek többek között a fazekas mesterség szerszámai, termékei, valamint népi bútorok és egyéb más régi időket, korokat idéző emlékek.

Állandó kiállítások:

  • Csákvár régészeti emlékei a római korból
  • Csákvár településtörténete
  • csákvári fazekasság
  • népi bútorok
  • méhészet, Mayer-kaptárak

Távolság a szállástól: 6,4 km
Cím: Csákvár, Szabadság tér 1.
Telefon: 0620/379-92-30
Web: www.vertesmuzeum.hu
Nyitva tartás: Április 15. és október 15. között szombat, vasárnap és ünnepnapokon 10.00-18.00 óra között.
Belépő: Diák / Nyugdíjas: 200Ft, felnőtt: 400Ft.

Térkép megtekintése >>

 


 

Esterházy-kastély Csákvár

A magyar kastélyok sorában a legnagyobbak és legjelentősebbek közé tartozik az egykori Esterházy-kastély, amely jelenleg kórházként üzemel. A kastélyt az angolparkok mintája szerint kialakított hatalmas, 2,5 km2 területű park vesz körül. A parkban található egykori kerti építmények közül már helyreállították a Szentháromság-oszlopot, a Grottát, a napórát, valamit távolabb a Vadászkápolnát.

Távolság a szállástól: 6,6 km
Cím: Csákvár, Kastélypark 1.
Telefon: 22/582-240
GPS koordináták: 47.397529 / 18.459902
Nyitva tartás: a park szabadon látogatható, a kastélyba a kórház látogatási idejében be lehet menni, de más időpontban is be tudunk nézni.
Belépő: nincs

Képek, bővebb információk megtekintése >>

360 panoráma megtekintése >>

Térkép megtekintése >>

 


h i r d e t é s
  • Fazekas Emlékház (Petőfi u 8)
  • Geszner-ház (Kenderesi u.)
  • Vidrafű-tanösvény

Megközelíthetőség

Autóval Budapest felől (50 km, kb. 40-45 perc menetidő): az M1 autópálya 39. km „Bicske/Székesfehérvár” kijáratnál kell elhagyni az autópályát.A kijárat után az 1-es főúton jobbra kell kanyarodni Tatabánya felé. Ebben az irányban 2 km-t kell haladni, majd balra kanyarodni a 811-es útra („Székesfehérvár” jelzés az út jobb oldalán). Ebben az irányban is 2 km-t kell menni Felcsút felé. Felcsút előtt kell jobbra kanyarodni Csákvár/Söréd irányba és ezen az úton további 6 km múlva érünk Vértesboglárra.

Autóbusszal a Népliget buszpályaudvarról közvetlen járattal juthatunk el Vértesboglárra (Zirc / Bakonybél / Pápa útirányban).

Vonattal Budapestről a Győr és Tatabánya irányába haladó járatokkal Bicske vasútállomásnál érdemes leszállni, ahonnan helyközi buszjárattal (Csákvár irányába) juthatunk el Vértesboglárra.

GPS koordináták:
47.425919, 18.527354

ÚTVONAL TERVEZÉS >>