Felcsút

Puskás Akadémia-körút

Járja be az ország legnagyobb és legszebb futballközpontját!

A Pancho Aréna nemcsak a mérkőzésekre várja látogatóit: az aréna munkatársai szívesen megmutatják az érdeklődőknek a stadion különleges és exkluzív helyiségeit a díszpáholytól az öltözőig, a sajtótájékoztató-teremtől az elnökségi tárgyalóig: azokat a helyeket, ahová a mérkőzéseken szurkolóként nem juthatnak el. A Puskás Akadémia-körút részeként karnyújtásnyi közelségből csodálhatják meg Puskás Ferenc olimpiai aranyérmét, világbajnoki ezüstérmét, BEK-trófeáit, a Real Madridban viselt mezét, leülhetnek a pálya melletti kispadra, fényképezkedhetnek a Puskás-szobornál, megnézhetik, hol laknak a Puskás-akadémisták, beülhetnek a futballközpont kétszáz éves kápolnájába. A Puskás Akadémia-körutat intézményünk felkészült munkatársai segítségével járhatják végig az érdeklődők, az idegenvezetők a Puskás Akadémia tanárai, nevelői, a sajtóosztály és az archívum munkatársai.

A hivatalos Puskás Akadémia-körutak hétfőn és csütörtökön 10.30, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 15.00 órakor indulnak a felcsúti Fő utca és Puskás Ferenc utca sarkán álló akadémiai épület recepciójáról, a vendégek személygépkocsival a Puskás Ferenc utcában parkolhatnak (ha busszal érkeznek, akkor a Pancho Aréna keleti szárnya melletti buszparkolóban várakozhat az autóbusz).

A Puskás akadémia-körút időtartama körülbelül másfél-két óra.

 

Távolság a szállástól: 7,8 km
Cím: 8086 Felcsút, Fő utca 176.
Telefon: 06 20 433-5266
Web: www.pfla.hu/?q=static/korut
GPS: 47.464119, 18.586689

FIGYELEM! Azokon a napokon, amikor mérkőzést rendeznek a Pancho Arénában, nem indul a Puskás Akadémia-körút, figyelje naptárunkat.

Csoportokat, osztályokat, szervezett kirándulókat soron kívül is tudnak fogadni és részükre idegenvezetést, valamint csoportos kedvezményt biztosítani, amennyiben érkezésük előtt legalább egy héttel jelentkeznek a korut@pfla.hu címen vagy telefonon, a 06 20 433-5266-os számon. Egy csoport létszáma nem haladhatja meg a 40 főt.

Minden érdeklődőnek érkezéskor belépőjegyet kell váltania. A teljes árú jegy 1000, a diák-, nyugdíjas- és csoportos (10 főtől) 500, a családi (3 főtől) 2000, az óvodás csoportok belépőjegye pedig fejenként 300 forintba kerül. A belépőjegy felmutatásával a látogatók 10 százalék kedvezményre jogosultak a Pancho Aréna büféjében és ajándékboltjában. (Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.)

Térkép megtekintése >>

 

h i r d e t é s

Vál-völgyi Kisvasút

kisvasut

A Vál-völgyi Kisvasút mozdonya MK 48-as, keskeny nyomközű pályákra tervezett dízel mozdony. Magyarországon több mint 20 db van belőle jelenleg is üzemképes állapotban.  Ezek a járművek dízel-mechanikus (M040) és dízel-hidraulikus (M041) változatban üzemelnek, többek között Lillafüreden, Szilvásváradon vagy a Mátrában is. Egy 2010-es fejlesztés és korszerűsítés hatására az országban két dízel-villamos-hibrid üzemű (M403) mozdony is pályára állt. A Vál-völgyben a környezetkímélő dízel- hidraulikus változatú mozdony fogja kalauzolni az utasokat.

Menetjegyét megválthatja a Felcsúti Vasútállomáson, a jegypénztárban, nyitvatartási időben!
A vonaton a menetjegyek a jegyvizsgálóktól megvásárolhatóak!

E-mail: info@valvolgyikisvasut.hu
Információs vonal: +36 22 881 827
Web: www.valvolgyikisvasut.hu

 

Megközelíthetőség

Autóval Budapest felől (50 km, kb. 40-45 perc menetidő): az M1 autópálya 39. km „Bicske/Székesfehérvár” kijáratnál kell elhagyni az autópályát.A kijárat után az 1-es főúton jobbra kell kanyarodni Tatabánya felé. Ebben az irányban 2 km-t kell haladni, majd balra kanyarodni a 811-es útra („Székesfehérvár” jelzés az út jobb oldalán). Ebben az irányban is 2 km-t kell menni Felcsút felé. Felcsút előtt kell jobbra kanyarodni Csákvár/Söréd irányba és ezen az úton további 6 km múlva érünk Vértesboglárra.

Autóbusszal a Népliget buszpályaudvarról közvetlen járattal juthatunk el Vértesboglárra (Zirc / Bakonybél / Pápa útirányban).

Vonattal Budapestről a Győr és Tatabánya irányába haladó járatokkal Bicske vasútállomásnál érdemes leszállni, ahonnan helyközi buszjárattal (Csákvár irányába) juthatunk el Vértesboglárra.

GPS koordináták:
47.425919, 18.527354

ÚTVONAL TERVEZÉS >>