Látnivalók

Mezítlábas park – Tabajd

Mi az, hogy Mezítlábas park? Ott mezítláb lehet?

Igen mezítláb lehet sétálni nyárban kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellet. Egy kis dombról, mely ugyan a Szabadsághegy nevet viseli remek kilátásban gyönyörködhetünk, akár a Vértes-hegységet is láthatjuk a távolban, vagy elleshetünk néhány pillanatot egy nyugalmas kis falu életéből. Lovasokat láthatunk a határban, de előfordul egy-egy fogat is vagy szekér. Eközben a jó levegő biztosított, hiszen ameddig a szem ellát, és még azon túl sincs ipari környezetnek nyoma.

Rendben, ez nem hangzik rosszul de miért éppen mezítláb?

Nem megkönnyebbülés levenni a cipőt egy fárasztó nap után? Szóval azért mezítláb, mert ebben a parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 féle járófelületen kápráztathatjuk el vagy dolgoztathatjuk meg talpizmainkat. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset a vagy éppen a téglaburkolat melegségét.

Kedvcsináló:

Megközelíthetőség

Távolság a szállástól: 16 km
Cím: Bejárat a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett. Tabajd, Petőfi Sándor utca 2.
Telefon: +36 (22) 594-330
Email: info@mezitlabaspark.hu
GPS koordináták: 47° 24′ 7.8156″ N, 18° 37′ 53.5584″ E
Nyitva tartás:  A park a nap 24 órájában nyitva tart, bármikor látogatható, nincs bekerítve.
Belépő: Belépőjegyet nem kell váltani, kutyával a park látogatható.

Térkép megtekintése >>

 


 

Boglártanya – Erdei Iskola

A Vértesi Natúrpark területén, a Vértes-hegység déli lábánál, a vértesboglári Nagy-legelő szomszédságában, szemet és lelket gyönyörködtető természeti környezetben található a Boglártanya Erdei Iskola. Az erdei iskola programkínálata egy, az évszakhoz és a gyermekek életkorához igazodó alapprogramból (ismerkedés a mező élővilágával, ismerkedés az erdő rendszerével, vadak nyomán az erdőben, bokros élővilág felfedezése, egész napos túra a Fáni-völgyben, madárgyűrűzés,) valamint kiegészítő, egyénileg választható foglalkozásokból áll. (vadászati bemutató, fazekas foglalkozás, méhészet bemutatása, pusztabuszos kirándulás a Csíkvarsai-réten. stb.) Három- illetve ötnapos programjaink vannak az ide érkező csoportok számára.

A helyszín látnivalóinak változatossága, gazdag növény és állatvilága, történelmi és kulturális értékei kiváló lehetőséget biztosítanak az erdei iskolai programok és táborok lebonyolításához. Az Erdei Iskolát főleg iskolai csoportok látogatják tavasztól-őszig, nyáron pedig táborokat szervezünk, azonban a szabad időpontokra szívesen fogadunk baráti társaságokat, családokat, céges dolgozókat, hogy kikapcsolódjanak és itt töltsék el szabadidejüket. Az erdei iskola fűthető, tehát télen is várjuk az idelátogató turistákat.

Megközelíthetőség

Távolság a szállástól: 3,5 km
Telefon: +36 (22) 354-420, +36 (30) 663-5022

 

h i r d e t é s
  • Várgesztes-Vár
  • Vérteskozma
  • Majk-remeteség
  • Tatabánya-Gyémánt fürdő(télen-nyáron)
  • Tata-Dinó Park
  • Gánt-Bauxit bánya, Bánya Múzeum
  • Alcsútdoboz-Arborétum, kalandpark, Pannónia Golf & Contry Club (Máriavőlgy) tel.22/594-200
  • Vértesacsa-Föngyöskert (gyógyászati tanösvény)

Megközelíthetőség

Autóval Budapest felől (50 km, kb. 40-45 perc menetidő): az M1 autópálya 39. km „Bicske/Székesfehérvár” kijáratnál kell elhagyni az autópályát.A kijárat után az 1-es főúton jobbra kell kanyarodni Tatabánya felé. Ebben az irányban 2 km-t kell haladni, majd balra kanyarodni a 811-es útra („Székesfehérvár” jelzés az út jobb oldalán). Ebben az irányban is 2 km-t kell menni Felcsút felé. Felcsút előtt kell jobbra kanyarodni Csákvár/Söréd irányba és ezen az úton további 6 km múlva érünk Vértesboglárra.

Autóbusszal a Népliget buszpályaudvarról közvetlen járattal juthatunk el Vértesboglárra (Zirc / Bakonybél / Pápa útirányban).

Vonattal Budapestről a Győr és Tatabánya irányába haladó járatokkal Bicske vasútállomásnál érdemes leszállni, ahonnan helyközi buszjárattal (Csákvár irányába) juthatunk el Vértesboglárra.

GPS koordináták:
47.425919, 18.527354

ÚTVONAL TERVEZÉS >>